7.5.2014

The Best of 2012

Pääsin kokemaan perhoskesän nyt ensimmäistä kertaa kauden alusta saakka. Paljon oli vielä uutta ja opittavaa sekä perhosista, että niiden valokuvaamisesta. Mutta olin varustautunut kauteen uudella laadukkaalla makrolinssillä, joka tarjosi uskomantonta tarkkuutta entiseen kittizoomiin verrattuna.Into oli suuri ja kesä sateinen... Tässä kuitenkin muistona parhaiten onnistuneita tilanteita.

Kangasperhonen. 5/2012 Lohja

Auroraperhonen, koiras. 6/2012 Jaakkima, Venäjän Karjala

Mansikkakirjosiipi. 6/2012 Lohja

Kalliosinisiipi. 6/2012 Lohja

Kalliosinisiivet parittelun jälkeen. 6/2012 Lohja

Kalliosinisiivet parittelevat. 6/2012 Lohja

Karttaperhosen tumma toisen sukupolven muoto prorsa. 8/2012 Lohja

Herukkaperhonen. 8/2012 Lohja

Niittysinisiipi. 6/2012 Lohja

Ratamoverkkoperhonen. 6/2012 Lohja

Ratamoverkkoperhonen. 6/2012 Lohja

Apollo. 7/2012 Lohja

Apollo. 7/2012 Lohja

Rinnehopeatäplät. 7/2012 Lohja

Kangassinisiivet parittelevat. 6/2012 Lohja

Ruostenopsasiipi sukii tuntosarveaan. 8/2012 Lohja

 Ruostenopsasiipi, naaras. 8/2012 Lohja

Keisarinviitta, naaraan harvinaisempi värimuoto valesina. 8/2012 Lohja


2 kommenttia:

  1. Muuten todella hyviä kuvia päiväperhosista, mutta toukat uupuu. Tuo kooste jää vajaaksi ilman kuvia ainakin helposti löydettävien lajien toukista, eivät kai ne ole liian "rumia" kuvattavaksi kuten nokkosperhosten toukkarykelmä järsittyjen lehtien keskellä nokkospöheikössä, sillä eihän niihin VOI olla törmäämättä. Karttaperhosen, neitoperhosen ja monen muunkin päiväperhoslajin toukkiin törmää tuurilla elinympäristöissä oikeaan aikaan.
    Huomaahan toki sen, että aikuisista perhosista netissä on kuvia hurumykke vaikka minkälaisista kulmista ja valaistuksista.
    On mukavaa, jos kuviin voi liittää kuvan muistakin kehitysvaiheista kuten toukista ja koteloista kun niitä tapaa jostain riippumasta. Muuten jää kovin neutraali ja kliininen kuva itse harrastuksesta. Ritariperhosen toukka on huomattavan komea, apollonkin säväyttää ja haastavammat lajit kuten hopeatäplät jne- niiden toukat ovat aika eksoottisen näköisiä. Eli toukkia peliin seuraavaksi.
    Voisit kyllä laajentaa myös kiitäjiin ja kehrääjiinkin, noissakin on todellsia kaunottaria lajeissa. No, tämä oli vain vannoutuneen luontoharrastajan ja bongarin satunnainen kommentti, mutta aina kannattaa kokeilla haasteita :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos rohkaisevasta kommentista. Sen verran tarkennan kuitenkin, että nämä "Best of" -albumit eivät sinänsä ole koosteita kesän saldosta, vaan valitsen siihen vain minua esteettisesti eniten miellyttävät kuvat. Vaikka kuvaisin Suomen harvinaisimman perhosen, mutta kuva olisi sekavan näköinen ja epätarkka jne. niin en sitä tänne laittaisi. Monia loistavia fotoja jää myös tästä pois.
    Ikävä tuottaa sinulle pettymys, mutta toukkiin voi kuin voikin olla törmäämättä - mitä nyt satunnaisia puuntuhoojan toukkia ym. löytyy, mutta en niitä tänne päiväperhoskuvablogiin laita. Ja ei se nokkosperhonenkaan ole edes aikuisena ollut runsastumaan päin ihan esim. viime kesinä. Voit kuitenkin olla varma, että mikäli päiväperhostoukkia löytyy, lisään ne äkkiä lajisivuille. Ja olen samaa mieltä kanssasi eräiden toukkien kauneudesta.
    Minulla on monia hyviä kuvia joistain kiitäjistä ja muistakin kuin päiväperhosista, mutta varsinainen kiinnostukseni ei ulotu esim. yökkösiin, olkoon se kuinka pinnallista ja neutraalia harrastamista mielestäsi tahansa.
    Päiväperhosissa riittää ainakin toistaiseksi haastetta vaikka pelikenttänä olisi pelkkä Suomi. Mutta kuvausta harrastan toki myös rajojemme ulkopuolella.

    VastaaPoista